Kurssit ja valmennukset

Tölttikurssi

tolt

Sisältää:

  • 1,5h teoria islanninhevosen askellajeista
  • 1h askellajitunti maneesissa/kentällä
  • 1h ovaalibaanalla
  • lounas + kahvi
  • aamukahvi

Hinta 140eur/henkilö
Osallistujamäärä 4-12 henkilöä, askellajitunti ratsastetaan pienryhmässä, max 6 henkilöä. Päivän aikataulu on noin klo 10-17. Tölttikurssi voidaan järjestää joko yhden tai kahden päivän mittaisena.

Kerää oma porukka ja sovi sopiva päivä.

Seuraava tölttikurssi 30.5.2020

Ratsastuspilateskurssi

Pidetty ratsastus- ja pilates-kurssi. Kurssille voi osallistua vaikka ei olisi aikaisempaa kokemusta pilateksesta. Kurssilla keskitytään parantamaan ratsastajan kehonhallintaan pilateksen avulla sekä maassa että hevosen selässä.

Kurssi opettaa ratsastajalle tarkkailemaan, tukemaan ja hallitsemaan kehon asentoa. Harjoitteiden avulla opitaan tiedostamaan ja linjaamaan kehoa paremmin. Oikein tuettuna selkäranka pysyy terveempänä hevosen liikkeessä ja ratsastaja pystyy liikkumaan hevosen liikkeen kanssa samaan suuntaan. Tällöin ratsastaja tuntuu hevosesta pehmeämmältä ja joustavammalta, jolloin hevonen pystyy liikkumaan vapaammin ja rennommin. Oikeaoppinen ja joustava istunta hevosen selässä on jokaisen ratsastajan avain parempaan kommunikointiin ja yhteystyöhön hevosen kanssa.

Kurssi sisältää 90min mattotunnin erityisesti ratsastajille suunnattuja pilatesharjoituksia ja 60min ratsastustunnin pienryhmässä, missä siirrämme maassa opitut asiat myös hevosen selkään, palautteen ja harjoitteita kotitreeniin ja maukkaan lounaan.

Kurssin vetäjänä toimii jo yli kymmenen vuotta ratsastajien pilatesta ohjannut Method Putkisto Pilates ja Mindfulness ohjaaja Tiina Vinnari. www.methodputkisto.com/tiinavinnari

Pilatesta varten meillä on oma tunnelmallinen pilates-studio ja ratsastus tapahtuu joko isossa maneesi tai haluttaessa kenttällä. Hinta on 100€ (sis. alv). Osallistujamäärä 4-10 henkilöä.

Kerää oma porukka ja sovitaan sopiva ratsastusta tukeva kehonhuoltopäivä.

Turpaterapiailta

Turpaterapiailta koostuu rentouttavasta läsnäolohetkestä tunnelmallisessa Pilates-studiossamme tehden kehotietoisuustaitoja virittäviä mindfullness harjoitteita. Sen jälkeen siirrytään talliin ja voimaannutaan hevosten läsnäolosta, rapsutetaan, halataan, rauhoitutaan, kerätään voimia ja kuunnellaan. Maneesissa vielä maastakäsin pieniä mielen ja kehon hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoitteita hevosten kanssa. Ilta päätetään teehetken ja pienen purtavaa merkeissä takkatulen ja kynttilöiden ääressä huvimajassa. Rentouttava, voimaannuttava rauhoittuminen hevosten kanssa.

Hinta 75€, kesto 3h.

Maastakäsittelykurssi

Maastakäsittelykurssilla keskitytään tutustumaan hevoseen harrastuskaverina. Kurssilla käydään läpi teoriassa ja käytännössä tyypillisiä ihmisen ja hevosen yhteisen arjen kulmakiviä ja opetellaan kouluttamaan ja käsittelemään hevosia rennoiksi ja ratsun työssään viihtyviksi harrastuskavereiksi. 
Kurssi sopii ratsastuskoulujen asiakkaille, hevosta itsenäisesti vuokraaville, ensihevosen omistajille ja kaikille, jotka haluavat oppia olemaan hevoselle hyvää seuraa ja syventää tietouttaan omasta toiminnasta hevosihmisenä ja opetella ymmärtämään erilaisten hevosten käytöstä ja tarpeita ratsastus- ja käsittelytilanteissa. 

Kurssi sisältää teoriaa ja käytännön harjoittelua hevosen kanssa. Ilmoittautumisen yhteydessä kerrothan taustastasi (ratsastuskouluasiakas, vuokraaja, hevosen omistaja tms.). Kurssi muotoutuu lopulta osallistujien taustan ja mielenkiinnon kohteiden mukaiseksi. Mikäli sinulla on mielessä asia, jota toivoisit kurssilla käsiteltävän, oteteaan toiveita mielellään vastaan.

Kurssin kesto 3h, hinta75€. 

Filippa Montanin valmennukset

Filippa edustaa modernia islanninhevosratsastusta mikä perustuu hyvään hevosen biomekaniikan tuntemukseen, harmoniseen ja pehmeään ratsastukseen sekä tietämykseen hevosen oppimismekanismeista. Filippa on Islannin Hólarista valmistunut ratsastuksenopettaja, nuorten hevosten kouluttaja ja aktiivinen kilparatsastaja joka pyörittää Ruotsissa perheensä islanninhevosten treeni-ja kuntoutuskeskusta Margaretehofia. Hän on myös kouluttautunut Equiopatiksi, eli hänellä on erinomainen hevosten biomekaniikan ja anatomian tuntemus joten hän pystyy auttamaan ratsukoita hyvin kokonaisvaltaisesti.

Filippalla on myös vahva tausta klassisesta kouluratsastuksesta, portugalilainen Julio Borba on valmentanut heillä jo vuosikausia.

Kurssin sisältö:

Lauantaina 1x60min yksityisopetusta
Sunnuntaina 1x50min yksityisopetusta
Voi myös ratsastaa lauantaina 2x 30min halutessaan.
Kurssipaikan voi myös jakaa kahdelle hevoselle halutessaan.
Kurssin hinta 260,00€ sis. alv 24%.
Karsinapaikka 35€/yö

Kurssille osallistutaan omalla hevosella. Mikäli haluat tulla mukaan tallin hevosella sekin onnistuu, kysy lisää siitä Katalta.

Ajankohtaista tietoa myös Facebookin ryhmässä ”Filippa Montanin ratsastuskurssit”, liity mukaan ryhmään!

Paikkoja rajoitetusti! Sitovat ilmoittautumiset.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset Katariina Koskela, tallifludabaer@outlook.com
040-760 4646

%d bloggaajaa tykkää tästä: