Tallin väki

Tallin omistaa ja sunnuntain ja tiistain tunnit pitää pitkän linjan islanninhevosharrastaja Katariina ”Kata” Koskela.

anulta pm06 006

Kata on tutustunut islanninhevosiin jo 1990-luvun alussa ja ollut aktiivisesti lajin parissa siitä asti. Hänellä on ollut useita omia hevosia ja hän on työskennellyt ulkomailla isoilla islanninhevostreenitalleilla Islannissa, Ruotsissa, Saksassa jaDSC04773.JPG USA:ssa.

Aktiivinen kilpailu-ura sijoittui 2000-luvun alkuun jolloin Kata edusti Suomea islanninhevosten maajoukkueessa neljä kertaa; Maailmanmestaruuskisoissa Tanskassa 2003 ja PM-kisoissa 2000, 2004 ja 2006. Töltti T.1 Suomen mestaruuden Kata voitti 2004 saksalaisomisteisella 1-palkinnon 5-käyntiorilla Heidar frá Holtsmula.

Vuosien saatossa myös muita mestaruusmitalleja on kertynyt eri lajeista, niin passijuoksuista, 5- ja 4-käynnistä. Kata on myös kansallinen askellajituomari ja viime vuosina hänet on nähty useammin ovaalin keskellä tuomaroiden kuin kisakentällä. Kotona kuitenkin on koko ajan ollut ratsastettavia hevosia ja oma osaamista hän on koko ajan päivittänyt erilaisissa valmennuksissa.

Koulutukseltaan Kata on valtiotieteiden maisteri ja hän onkin työskennellyt muissa kuin hevoshommissa kymmenisen vuotta, ennen kun ryhtyi hevostalliyrittäjäksi.

 Opettajat

Essi Labart

Maanantain, keskiviikon, perjantain ja lauantain tunneilla opettaa Essi Labart. Essi aloitti ratsastuksen kuusivuotiaana ja siirtyi islanninhevosiin pari vuotta myöhemmin ja on ollut siitä lähtien aktiivinen ratsastaja. Hyviä oppeja ja unohtumattomia kokemuksia on kertynyt usean kesän ajalta töistä eripuolilta Islantia.

Ammatiltaan Essi on fysioterapeutti, erikoistunut eläimiin ja erityisesti hevosiin ja koiriin. Niin työ- kuin vapaa-aikakin kuluu tiiviisti koirien ja hevosten kanssa. Omia karvaisia kumppaneita ovat islanninhevoset Freja ja Pinocchio sekä koirat Vilda, Kipp ja Tira. Koirat harrastavat jumppaamista, vesijuoksua, paimennusta ja agilityä. Hevos- ja koiraharrastusten lisäksi Essi harrastaa taekwondoa.

Tallimestari

Emma Terho

emma

Tallin päivittäisestä hoitamisesta vastaa iloinen ja pirteä Emma ja lisäksi hän vetää myös tallin maastoja. Emma on ollut koko ikänsä hevosten kanssa tekemisissä ja islanninhevoset astuivat mukaan kuvioon kymmenen vuotta sitten.

Emma valmistui lukiosta tänä syksynä ja nyt päivät on pyhitetty tallitöille, Lumi-koiralle, issikkaherra Leikurille sekä puoliveriselle Leijalle.

Muut eläimet

Tallilla pyörii myös border collie tyttö Sinna sekä kissat Misu ja Katti. Tallille ovat tervetulleita hyvin käyttäytyvät, häiriötä aiheuttamattomat, muihin koiriin, kissoihin, hevosiin, lapsiin ym tottuneet ystävälliset koirat. Toivomme kuitenkin että alkuun ennen kuin olemme tavanneet koiran, se pidettäisiin hihnassa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: