Tallin väki

Tallia pyörittää pitkän linjan islanninhevosharrastaja Katariina ”Kata” Koskela.

anulta pm06 006

Kata on tutustunut islanninhevosiin jo 1990-luvun alussa ja ollut aktiivisesti lajin parissa siitä asti. Hänellä on ollut useita omia hevosia ja hän on työskennellyt ulkomailla isoilla islanninhevostreenitalleilla Islannissa, Ruotsissa, Saksassa jaDSC04773.JPG USA:ssa.

Aktiivinen kilpailu-ura sijoittui 2000-luvun alkuun jolloin Kata edusti Suomea islanninhevosten maajoukkueessa neljä kertaa; Maailmanmestaruuskisoissa Tanskassa 2003 ja PM-kisoissa 2000, 2004 ja 2006. Töltti T.1 Suomen mestaruuden Kata voitti 2004 saksalaisomisteisella 1-palkinnon 5-käyntiorilla Heidar frá Holtsmula.

Vuosien saatossa myös muita mestaruusmitalleja on kertynyt eri lajeista, niin passijuoksuista, 5- ja 4-käynnistä. Kata on myös kansallinen askellajituomari ja viime vuosina hänet on nähty useammin ovaalin keskellä tuomaroiden kuin kisakentällä. Kotona kuitenkin on koko ajan ollut ratsastettavia hevosia ja oma osaamista hän on koko ajan päivittänyt erilaisissa valmennuksissa.

Koulutukseltaan Kata on valtiotieteiden maisteri ja hän onkin työskennellyt muissa kuin hevoshommissa kymmenisen vuotta, ennen kun ryhtyi hevostalliyrittäjäksi.

 Opettajat

Annastiina Jäppinen

Torstain tunneilla opettaa Annastiina Jäppinen. Islanninhevoset ovat olleet osa Annastiinan arkea aina. Annastiina on ohjannut useita vuosia maastoretkiä ja leirejä, hakenut oppia hevosten koulutukseen niin Islannista ja Saksasta ja kouluttautunut mm. paikalliskerhotuomariksi sekä käynyt Suomen Islanninhevosyhdistyksen ohjaajakursseja.

Annastiina valmentautuu säännöllisesti eri opettajien johdolla sekä ratsastaa eritasoisia hevosia. Annastiina pitää sisarensa kanssa Huovilan tilaa, islanninhevosiin keskittynyttä yksityistallia.

Annastiina painottaa opetuksessaan hevosen lukutaitoa, monipuolista askellajiharjoittelua sekä istunnan merkitystä ratsastukseen -hauskanpitoa unohtamatta. Annastiinan tunnit sopivat kaiken tasoisille ratsukoille.

Jutta Mäntynen

Sunnuntain tunteja pitää Jutta Mäntynen. Jutta on ratsastanut islanninhevosilla noin 20 vuotta. Aiemmin Jutta valmentautui ja kilpaili aktiivisesti, edustaen Suomea askellajiratsastuksen maajoukkueessa viisi kertaa kansainvälisissä kisoissa. Nykyisin Jutta ratsastaa enemmän harrastuspohjalla.

Jutta työskentelee klinikkaeläinhoitajana hevosklinikalla, joten hevoset kuuluvat vahvasti jokapäiväiseen elämään. Jutta opiskelee parhaillaan feif 1-ohjaajaksi.

Linda Åberg

Maanantain ja tiistain Askellaji- ja istuntatunteja pitää Linda Åberg. Linda on koulutukseltaan mm. SRL:n ratsastusvalmentaja, Centered Riding level 1- ohjaaja ja askellajiratsastuksen kansallinen urheilutuomari.

Linda on valmentanut ja tuomaroinut askellajiratsukoita viimeisen vuosikymmenen ja on tarkkasilmäinen valmentaja, joka ohjaa ratsukoita lempeästi kohti harmonista yhteistyötä.

Voit lukea lisää Lindasta hänen omilta sivuiltaan http://www.equimotion.org.

Essi Labart

Perjantain tunneilla opettaa Essi Labart. Essi aloitti ratsastuksen kuusivuotiaana ja siirtyi islanninhevosiin pari vuotta myöhemmin ja on ollut siitä lähtien aktiivinen ratsastaja. Hyviä oppeja ja unohtumattomia kokemuksia on kertynyt usean kesän ajalta töistä eripuolilta Islantia.

Ammatiltaan Essi on fysioterapeutti, erikoistunut eläimiin ja erityisesti hevosiin ja koiriin. Niin työ- kuin vapaa-aikakin kuluu tiiviisti koirien ja hevosten kanssa. Omia karvaisia kumppaneita ovat islanninhevoset Freja ja Pinocchio sekä koirat Vilda, Kipp ja Tira. Koirat harrastavat jumppaamista, vesijuoksua, paimennusta ja agilityä. Hevos- ja koiraharrastusten lisäksi Essi harrastaa taekwondoa.

Tallimestari

Emma Terho

emma

Tallin päivittäisestä hoitamisesta vastaa iloinen ja pirteä Emma ja lisäksi hän vetää myös tallin maastoja. Emma on ollut koko ikänsä hevosten kanssa tekemisissä ja islanninhevoset astuivat mukaan kuvioon kymmenen vuotta sitten.

Emma valmistui lukiosta tänä syksynä ja nyt päivät on pyhitetty tallitöille, Lumi-koiralle, issikkaherra Leikurille sekä puoliveriselle Leijalle.

Muut eläimet

Tallilla pyörii myös border collie tyttö Sinna sekä kissat Kisu ja Misu. Tallille ovat tervetulleita hyvin käyttäytyvät, häiriötä aiheuttamattomat, muihin koiriin, kissoihin, hevosiin, lapsiin ym tottuneet ystävälliset koirat. Toivomme kuitenkin että alkuun ennen kuin olemme tavanneet koiran, se pidettäisiin hihnassa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: