Tallin väki

Tallin omistaa ja toiminnasta vastaa pitkän linjan islanninhevosharrastaja Katariina ”Kata” Koskela. Kata on Feif 1-tason askellajiratsastuksen ohjaaja sekä kansallinen sport-askellajituomari.

anulta pm06 006

Kata on tutustunut islanninhevosiin jo 1990-luvun alussa ja ollut aktiivisesti lajin parissa siitä asti. Hänellä on ollut useita omia hevosia ja hän on työskennellyt ulkomailla isoilla islanninhevostreenitalleilla Islannissa, Ruotsissa, Saksassa jaDSC04773.JPG USA:ssa.

Aktiivinen kilpailu-ura sijoittui 2000-luvun alkuun jolloin Kata edusti Suomea islanninhevosten maajoukkueessa neljä kertaa; Maailmanmestaruuskisoissa Tanskassa 2003 ja PM-kisoissa 2000, 2004 ja 2006. Töltti T.1 Suomen mestaruuden Kata voitti 2004 saksalaisomisteisella 1-palkinnon 5-käyntiorilla Heidar frá Holtsmula.

Vuosien saatossa myös muita mestaruusmitalleja on kertynyt eri lajeista, niin passijuoksuista, 5- ja 4-käynnistä. Kata on myös kansallinen askellajituomari ja viime vuosina hänet on nähty useammin ovaalin keskellä tuomaroiden kuin kisakentällä. Kotona kuitenkin on koko ajan ollut ratsastettavia hevosia ja oma osaamista hän on koko ajan päivittänyt erilaisissa valmennuksissa.

Koulutukseltaan Kata on valtiotieteiden maisteri ja hän onkin työskennellyt muissa kuin hevoshommissa kymmenisen vuotta, ennen kun ryhtyi hevostalliyrittäjäksi.

 Opettajat kevät 2023

Essi Labart

Maanantain ja perjantai illan tunneilla opettaa Essi Labart. Essi aloitti ratsastuksen kuusivuotiaana ja siirtyi islanninhevosiin pari vuotta myöhemmin ja on ollut siitä lähtien aktiivinen ratsastaja. Hyviä oppeja ja unohtumattomia kokemuksia on kertynyt usean kesän ajalta töistä eripuolilta Islantia.

Ammatiltaan Essi on fysioterapeutti (AMK) ja eläinfysioterapeutti, erikoistuen erityisesti hevosiin ja koiriin. Niin työ- kuin vapaa-aikakin kuluu tiiviisti koirien ja hevosten kanssa. Omia karvaisia kumppaneita ovat islanninhevoset Freja ja Pinocchio sekä koirat Vilda, Kipp ja Tira. Koirat harrastavat jumppaamista, vesijuoksua, paimennusta ja agilityä. Hevos- ja koiraharrastusten lisäksi Essi harrastaa taekwondoa ja valmentaa taekwondon liikesarjakilpailjoita kansainvälisellä tasolla.

Ninni Kullberg

Ninni on Hólarista valmistunut 3. tason Feif- ratsastuksenohjaaja, nuorten hevosten kouluttaja ja treenari. Islannissa vietettyjen vuosien jälkeen Ninni palasi Suomeen ja opiskeli myös toimintaterapeutiksi. Ninni on kilpaillut kansallisella tasolla Suomessa. Islantiin jäi ainakin toistaiseksi Ninnin neljä hevosta. Ninnin Hólarissakin mukana ollut tamma Sóldögg frá Efri-Fitjum on sittemmin toiminut siitostammana ja on emä mm. Fredrica Fagerlundin kasvattamalle ja omistamalle orille Salómon frá Efra- Núpille. Ninniltä saa opetusta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tallimestari

Emma Terho

Tallin päivittäisestä hoidosta vastaa pirteä ja ystävällinen Emma. Emma on tullut meille kesätöihin jo heti toisena toimintavuotena 2018 ja siitä asti ollut hommissa ensin koulun ohessa ja lukiosta valmistumisen jälkeen hommat jatkuivat kokopäiväisesti. Nykyisin tallin hoitamisen lisäksi Emma opiskelee Agrologin tutkintoa. Töiden ja koulun lisäksi päiviin sisältyy issikka Leikur, puoliverinen Leja ja kaksi koiraa.

Muut eläimet

Tallilla pyörii myös bordercolliet Sinna ja Stella sekä kissat Misu ja Katti. Misulla on myös oma instagramtili ”misuthetallikissa” jossa Misun touhuja voi seurailla. Tallille ovat tervetulleita hyvin käyttäytyvät, häiriötä aiheuttamattomat, muihin koiriin, kissoihin, hevosiin ja lapsiin tottuneet ystävälliset koirat. Toivomme kuitenkin että alkuun ennen kuin olemme tavanneet koiran, se pidettäisiin hihnassa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: