Tarttilan tila ja talli

Tarttila on noin 10 hehtaarin suuruinen tila järven rannalla, jossa on ollut asutusta jo satoja vuosia. Tila sijaitsee Vihdin kirkonkylältä vain noin kolmen kilometrin päässä ja upea Vihdin kirkko ja kylä näkyvätkin hyvin Tarttilan rannasta. Tilalla on päärakennus 1900-luvun taitteesta, Pehtoorila 1800-luvun puolesta välistä, rantasaunta, autotalli jonka yläkerrassa on pilates-studio sekä tietysti uusi tilava talli hevosille ja maneesi sekä kenttä ratsastusta varten. Omaa tilaa kiertää upea maisemareitti hevosten kanssa kuljettavaksi. Kesällä on hevosille myös omaa laidunta ja uimaankin pääsee rannasta.

Talli on valmistunut vuonna 2011 ja talli täyttää kaikki vaadittavat EU-vaatimukset. Tallissa on tilaa 19 islanninhevoselle ja yhdelle pikku ponille. Talli on ilmava ja valoisa. Karsinat ovat laadukkaat Röwer & Rub karsinoita kooltaan 10 neliömetriä. Karsinoiden ovien yläosat ovat avattavissa, jolloin hevosilla on mahdollisuus katsella käytävälle. Tallissa on erillinen solariumilla varustettu hoitotila sekä pesukarsina lämpimällä vedellä, loimien kuivaushuone, tilava varustehuone, Wc, rehuhuone sekä hyvät sosiaalitilat jossa olohuone, keittiö ja kylpyhuone.

Talli

Tilavassa satulahuoneessa on jokaiselle oma iso varustekaappi. Loimien kuivatusta varten on erillinen kuivatushuone sekä pesukone loimien ja hevostarvikkeiden pesua varten.

Tallilla on hyväpohjaiset ratsastusalueet, kenttä, maneesi ja ovaalirata.

Puurakenteinen, 22×50 m kokoinen maneesi on valmistunut 2013. Tilavassa ja vaaleansävyisessä maneesissa on askellajiratsastukseen hyvin sopiva pohja. Maneesissa on myös iso katsomo.

Maneesin vieressä on iso, hyväpohjainen  28x50m kokoinen aidattu ja hyvin valaistu kenttä. Molemmat ratsastusalueet pidämme huollettuina ympäri vuoden, kenttä toki tarpeen ja säiden sallimissa rajoissa.

Syksyllä 2020 valmistui myös islanninhevosten askellajiratsastuskilpailuissa käytettävä ovaalirata ”baana”. Baana on täysipitkä 250m, FEIF:in viralliset kilpailumitat täyttävä rata, jolla voidaan järjestää virallisia islanninhevosten askellaji sport-kilpailuja. Myös osa ratsastuskoulun tunneista järjestetään baanalla ja sitä vuokrataan myös ulkopuolisille kisatreenejä varten.

Tilaa läpi kulkee myös ”kylärinki” mitä pääsee turvallisesti ratsastamaan ympäri sekä metsässä kulkee oma vajaan kilometrin mittainen metsäreitti järvimaisemalla. Molemmissa on turvallista ratsastaa ilman pelkoa vastaan tulevista autoista tai muusta häiriöstä. Metsäreittiä on tarkoitus vielä pidentää rinteeseen, jollon mukaan saadaan myös hyvä mäkiosuus hevosten treeniä varten.

Meillä hevoset tahraavat laumoissa isoissa ja vaihtelevapohjaisissa tarhoissa ympäri vuoden. Osa hevosista ulkoilee täysin metsätarhoissa, osa loivissa rinnetarhoissa ja osalla on käytössä sekä metsää että tasaisempaa peltoa. Kesällä hevoset pääsevät rajoitetusti laiduntamaan ja liikkumaan vielä isommilla aloilla.

Tallitupa

Ratsastajien käytössä myös viihtyisät sosiaalitilat Tallin yläkerrassa, Tallituvassa, missä on oleskelutilat keittiöineen, suihku, vessa sekä mahdollisuus yöpyä.

Pilates- studio

Pehtoorila

Pehtoorila on 1800-luvun lopulla rakennettu hirsitalo joka toimii leirien majoituspaikkana. Pehtoorilaan mahtuu nukkumaan 8-10 henkilöä ja siellä on takka ja viihtyisä tunnelma. Helpotuksen huone ( eli ulkohuussi) on aivan talon kulmalla ja talliin pääsee sitten suihkuun ja vesivessaan. Sähköt Pehtoorilasta löytyy, mutta juoksevaa vettä ei ole.

Rantasauna ja huvimaja

%d bloggaajaa tykkää tästä: