Opetushevoset

Tallilla asuu noin parikymmentä islanninhevosta. Tuntikäytössä meillä on tällä hetkellä 10 hevosta. Kaikki tuntikäytössä olevat hevoset ovat meille tarkkaan valittuja hyväluonteisia ja hyvillä askellajeilla olevia puhtaita islanninhevosia. Kaikilla meidän tuntihevosilla on hyvä ja puhdas töltti sekä osalla myös hyvä passi. Hevoset läpiratsastetaan säännöllisesti ja pidetään huolta, että ne pystyvät suoriutumaan työstään hyvillä mielen ja hyväkuntoisina. Osa hevosista on selvästi kokeneemmille ratsastajille, joiden kanssa pääsee nauttimaan herkistä ja taitavista askellajihevosista. Osa hevosista puolestaan sopii ihan kokemattomillekin ratsastajille. Meillä hevoset työskentelevät maltillisesti, maksimissaan 2h päivässä.

Járnar frá Áskoti

Járnar on kimo hurmaava herrasmies. Járnar on 4-käyntinen, töltti on välillä vähän ravitahtista, mutta pääsee reippaastikin töltissä ja polvi nousee. Kivat ja leppoisat käynti, ravi ja laukka.. Hän on luotettava ja mutkaton, tekee mielellään töitä, utelias ja hyväntuulinen karvakorva. Járnar on on osaava ratsu kentällä ja reipas maastoilija. Toimii kivasti niin askellajiratsastuksen opettajana kuin lasten ratsuna. Koska töltti on joskus vähän ravitahtista, tarvitsee Járnar ratsastajalta jo hieman töltinratsastustaitoa saavuttaakseen hyvän töltin. Todella mutkaton ja söpö kaveri.

Syntynyt: 2010, Islanti
Tullut Suomeen: 09/2019
Väri: mustankimo, syntynyt mustana
Sukupuoli: ruuna
Isä: Kraflar frá Ketilsstöðum (rakenne 8,36, ratsastus 8,23, total 8,28, 4-käynti)
Emä: Súld frá Helgadal (rak. 7,85, rats. 8,28, tot. 8,11)
Emän isä: Adam frá Meðalfelli (rak. 7,83, rats. 8,65, tot. 8,24)

Happadís frá Stóra-Dal

Happadís = onnen jumalatar

Happadis on äärimmäisen soma, pikkuinen tölttikone. Happadis liikkuu pienin sievin ja nopein askelin, ja on nyt myös innostunut esteiden hyppäämisestä. Sillä on tasavahvat kaikki neljä askellajia ja sen isä on 4-käynnin maailmanmestari 2015. Happadis liikkuu helposti ja mielellään puhtaassa töltissä eteenpäin ja on iloinen ja positiivinen. Menee omalla moottorilla, mutta ei kaahaa. Todella sympaattinen, ystävällinen, kuuliainen ja miellyttävä hevonen. Toistaiseksi Happadis on toiminut pääosin aikuisten ratsuna, mutta myös jo hieman totutellut reippaiden lasten kanssa lastenratsuna olemista. Maastoilee mukavasti.

Syntynyt: 2012, Islanti
Tullut Suomeen: 09/2019
Väri: rautias, piirto
Sukupuoli: tamma
Isä: Hrímnir frá Ósi (rakenne 8,08, ratsatus 8,49, total 8,32, 4-käyntinen)
Emä: Mánadís frá Stóra-Dal (rak. 7,99, rats. 8,03, tot. 8,02)
Emän isä: Sproti frá Hæli (rak. 8,05, rats. 8,11, tot. 8,08, 4-käyntinen)

Jónina frá Kvistum

Jónina = naisen nimi

Jónina on nuori 4-käyntinen hyväsukuinen tamma. Se on ikäisekseen jo kokenut ratsu ja viilipytty luonteeltaan. Isot liikkeet, hieno töltti, mutta vaatii hieman jo ratsastusta että esittää parhaintaan. Mahtava pehmeä laukka ja iso tahdikas ravi. Todella miellyttävä nuori neiti, reipas ja isoliikkeinen, sydän täyttä kultaa. Mahtava opetushevonen niin lapsille ratsastuksen aloittamiseen kuin myös askellajiratsatuksen saloihin kokeneemmille. Hyvät tasavarmat kaikki askellajit. Kaunis kuin karkki.

Syntynyt: 2014 Islanti
Tullut Suomeen: 09/2019
Sukupuoli: Tamma
Väri: Rautias, tähti
Isä: Krákur frá Blesastödum (rakenne 8,24, ratsatus 8,40, total 8,34, 4-käyntinen)
Emä: Jórunn frá Árbae (rak. 8,28, rats. 8,13, tot. 8,19, 4-käyntinen)
Emän isä: Nagli frá Þúfu í Landeyjum (rak. 8,39, rats. 8,46, tot. 8,44, 4-käyntinen)

Kveikur frá Mosfellsbæ

Kveikur on kaunis rautias tölttiruuna. Se on hieman herkkis maastakäsin, mutta ratsastettaessa menee korvat tötteröllä puhdasta tölttiä. Sen ehdottomasti mieluisin askellaji on töltti, mutta kyllä se myös ravaa ihan hyvin ja laukka on kuin keinuhevosella. Kveikur on ehdottomasti kokeneiden suosiossa. Ryhdikäs ja kivannäköinen poika. Toimii paljon maastojen vetohevosena.

Syntynyt: 2010, Islanti
Väri: rautias, tähtipiirto
Sukupuoli: ruuna
Isä: Lundi frá Vakurstöðum (rakenne 7,89, ratsastus 7,61, total 7,72)
Emä: Dimmalimm frá Syðri-Brú
Emän isä: Ylur frá Bjarnastöðum (rak 7,70, rats 7,74, tot 7,72)

Glaður frá Ekru

Glaður = iloinen

Glaður on reipas ja rehellinen ruuna. Sillä on valtavan matkaavoittava käyntiaskel ja selkeät askellajit. Sillä on helppo ja puhdas töltti, tahdikas, iso ravi sekä miellyttävä laukka. Töltti saattaa vaatia jo hieman töltin ratsastustaitoa, muuten Gladur helposti vain ravailee, vaikka helppo ja mukava töltti siltä löytyykin. Se on kohtalaisen reipas ja iloinen menijä. Se sopii luotettavuutensa ansiosta kokemattomillekin mainiosti, mutta voi toki hieman säikäyttää arempaa ratsastajaa pitkillä askelillaan. Lasten luottoratsu, ei hötkyile, eikä säiky, maastojen luottokaveri. Tasainen ja mutkaton, ei paljon itsestään meteliä pidä. Arvostaa rapsutuksia ja pehmeää harjausta.

Syntynyt: 2011, Islanti 
Tullut Suomeen: 07/2018 
Väri: ruunikko 
Sukupuoli: ruuna 
Isä: Hellingur frá Blesastöðum 1A (rakenne 8,05, ratsastus 8,29, total 8,20) 
Emä: Gola frá Háholti (rak. 7,54, rats. 7,76, tot.7,67) 
Emän isä: Brjánn frá Háholti

Gjálp frá Fageräng, ”Kia”

Gjálp = aalto, hyökyaalto

Gjálp tuttavallisemmin ”Kia” on tammalauman pomo ja oikea lady. Se on mutkaton, hyväntuulinen ja kaunis 5-käyntitamma. Se liikkuu pehmeästi, ja on herkkä ja kevyt ratsastaa. Se sopii vauhtinsa vuoksi kokeneemmille ja vauhdista pitäville ratsastajille, mutta kulkee nätisti tarvittaessa myös kokemattomienkin ja lasten kanssa. Kialla on kivat, laadukkaat ja tasavahvat askellaji ja hän on näinollen loistava opetushevonen tutustuttamaan askellajiratsastuksen maailmaan.

Syntynyt: 2010, Suomi
Väri: Kulomusta
Sukupuoli: tamma
Isä: Fengur frá Suluholti (rakenne 8,26, ratsastus 8,05, total 8,14)
Emä: Gnótt frá Hemlu I (rak 8,16, rats 7,83, tot 8,96)
Emän isä: Skorri frá Blönduósi (rak 8,23, rats 8,41, tot 8,32)

Freyja frá Kolsarby Gård

Freyja on reipas pikkuinen tamma hyvillä perusaskellajeilla. Töltti onnistuu helposti, mutta vaatii ratsastajalta hieman apuja hyvän tahdin saavuttamiseen. Tasapaino on vielä hieman ailahteleva, joten ratsastajan tehtäväksi jää auttaa ja tasapainottaa pikkuista tammaa. Taitava nuoresta iästään huolimatta. Rehellinen ja yritteliäs tamma jossa riittää menoa ja meininkiä. Toistaiseksi pääosin vain kokeneiden tunneilla.

Syntynyt: 2015, Suomi
Väri: rautias
Sukupuoli: tamma

Isä: Grásteinn frá Brekku (rak 8,33, rats 8,68, yht 8,54)
Emä: Birna frá Hennum (rak 7,98, rats 7,5, yht 7,69)
Emän isä: Thor frá Hennum (rak 8,13, rats 7,47, yht 7,8)

Bliki frá Völlum

Bliki = sädehtivä, hohtava

Bliki on utelias ja ystävällinen kimo ruuna. Bliki on hyvin järkevä ja luotettava, erityisesti lasten luottoratsu. Sillä on hyvät ja helpot, tasavahvat askellajit, passikin löytyy. Bliki viihtyy parhaiten jonkun toisen hevosen hännässä ja omien teiden kulkeminen Blikin kanssa vaatiikin aika paljon luovuutta, päättäväisyyttä ja nokkeluutta, mutta on kyllä tehtävissä. Bliki toimiikin sen takia pääosin lasten ja aloittelijoille kanssa, mutta on oikasti todella miellyttävä ratsu myös kokeneemmalle. Todella pehmeät ja ihanat askellajit istua. Maastojen ehdoton luottomenijä.

Syntynyt: 2012, Islanti
Väri: Kimo, syntyessä rautias jolla tähti 
Sukupuoli: Ruuna 
Isä: Kjarni frá Þjóðólfshaga 1 ( rakenne 8,31, ratsastus 8,30, total 8,30) 
Emä: Saga frá Völlum ( rak 8,14, rats 7,89, tot 7,99) 
Emän isä: Glóðar frá Reykjavík ( rak 8,44, rats 8,26, tot 8,34) 

Hrói frá Flúðabæ

Hrói (´Roui`) = miehen nimi

Hrói on ystävällinen, utelias ja seurallinen herra. Se seuraa kiinnostuneena kaikkea toimintaa mitä pihalla tapahtuu ja viihtyy ihmisten kanssa. Se on  kohtalaisen reipas ja  hyvin miellyttävä ratsastaa, herkkä mutta ei turhia hötkyile, menee reippaasti mutta jarrut löytyy. Helppo ja hyvä töltti kaikissa tempoissa, 5-käyntinen. Monien ehdoton suosikki.

Syntynyt: 2007, Suomi
Väri: punaruunikko
Sukupuoli: ruuna
Isä: Mökkur frá Varmalæk (rakenne 8,18, ratsastus 8,47, total 8,35)
Emä: Hrina frá Fageräng (rak 8,11, rats 7,52, tot 7,76)
Emän isä: Funi frá Skálá (rak 8,2 , rats 8,54, tot 8,40)

%d bloggaajaa tykkää tästä: