Taitotasot

Taitotasot askellajiratsastuksessa

0 – Ei kokemusta

Ei aiempaa ratsastuskokemusta, tarvitsen taluttajan tai pystyn menemään jo itsenäisesti käynnissä ja olen mahdollisesti kokeillut ravia talutettuna.

1 – Alkeistaso
Pystyn ohjaamaan hevosta käynnissä ja ravissa, pystyn ehkä jo laukkaamaan, mutta en vielä pysty ohjaamaan hevosta laukassa. Osaan laittaa hevosen ratsastuskuntoon.

2 – Perustaso
Ratsastan kaikissa eri perusaskellajeissa itsenäisesti (käynti, ravi, laukka), säädellen sekä suuntaa että vauhtia. Pystyn ohjaamaan hevosta myös laukassa. Pystyn vaihtelemaan vauhtia askellajin sisällä. Hallitsen ratsastusradan tiet. Harjoittelen pohkeenväistöjä ja eri taivutuksia käynnissä. Osaan tölttiratsastuksen alkeet tai opettelen niitä, osaan hieman koota hevosta käynnissä.

3 – Edistynyt
Tunnen ratsastustermistön, hallitsen pohkeenväistö ja avotaivutuksen käynnissä ja ravissa/töltissä. Pystyn tekemään laukassa voltin ja pystyn vaihtelemaan laukan tempoa. Pystyn tekemään temponlisäyksiä töltissä/ravaissa. Pystyn kokoamaan hevosta.

4 – Kokenut
Pystyn ratsastamaan eri tyyppisillä hevosilla, myös herkillä, reaktiivisilla ja reippailla. Hallitsen avo- ja sulkutaivutuksen sekä pystyn hallitsemaan hevosen odottamattomissa tilanteissa. Pystyn vaikuttamaan hevosen tapaan liikkua ja käyttää kehoaan, pystyn ratkaisemaan itsenäisesti ongelmakohtia. Erotan töltin tahtivirheitä ja pystyn vaikuttamaan niihin. Minulla on hyvä kehonhallinta ja tietoisuus kehostani ja kyky käyttää sitä. Haluan ratsastaa tavoitteellisesti ja olen mahdollisesti kiinnostunut kilpailemisesta askellajiratsastuksessa.

Mikäli et tiedä mille tunnille sinun tulisi ilmoittautua ole yhteydessä tallille sähköpostitse ja kerro ratsastustaustasi. Saat sähköpostilla ehdotuksen mikä ryhmä saattaisi olla sinulle sopiva ja sen jälkeen voit varata paikkasi Hopotista kyseiselle tunnille.

Lasten ja alle 14-vuotiaiden nuorten kohdalla on hyvä aina tarkistaa onko ryhmä sopiva. Pääosin lapset ratsastavat vain omilla junnutunneillaan, ja aikuisten tunneille osallistumisesta pitää sopia erikseen tallin kanssa. Aikuisten tunneille osallistuakseen lasten ja nuorten tulee pärjätä itsenäisesti kaikissa askellajeissa ja pystyttävä hallitsemaan hevosen vauhtia ja suuntaa myös laukassa. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: