Ratsastustunnit

Tavoitteenamme on tarjota laadukasta askellajiratsastuksen opetusta hyvillä askellajihevosilla ja tutustuttaa ihmiset islanninhevosten erityispiirteisiin ja askellajeihin, tölttiin ja passiin.  Painotamme paljon istunnan tärkeyttä ratsastuksessa, reiluutta ja hevoslähtöisyyttä hevosen käsittelyssä ja hevosen luontaista tapaa toimia ja oppia sekä pehmeää ja ymmärtäväistä asennetta niin hevosia kuin muita ihmisiä kohtaan. Pyrimme tarjoamaan turvallisen, rauhallisen ja tasapainoisen oppimisympäristön niin hevosille kuin ratsastajillekin. Meillä kaikki saavat harrastaa omalla haluamallaan tasolla, läsnäolevasti, ymmärtävästi, rennosti ja rauhassa mutta halutessaan myös tavoittellisesti kehittyen. Järjestämme pääosin ratsastustunteja kentällä ja maneesissa. Muutaman kerran viikossa on tarjolla myös maastoja. Tarjoamme myös läsnäolevaa metsämieli-hevoshetkiä, pilatesta niin matolla kuin hevosen selässä sekä myös tavoitteellista valmennusta kilpailemisesta kiinnostuneille.

Meillä viikkotunnit toimivat vähän ”jumppatuntien tapaan”, eli voit tulla mille tahansa tunnille milläkin viikolla omien aikataulujesi mukaan. Joustava varausjärjestelmä Hopoti tekee tuntien hallinnoimisesta helppoa ja joustavaa. Meillä ei siis tarvitse sitoutua joka viikko samalle tunnille vaan voi tulla ja mennä miten itse haluaa. Myös silloin-tällöin tulijoiden on helppo tulla mukaan meidän iloiseen joukkoon nauttimaan ihanista hyvätölttisistä issikoista ja askellajiratsastuksesta.

Kentällä järjestettäviä tunteja on meillä kaiken tasoisille, niin lapsille kuin aikuisille, kokeneille ja kokemattomille. Tunnilla tehtävät harjoitukset määrittyvät myös sen mukaan, keitä tunnilla on ja myös hevosvalinnalla voidaan paljonkin vaikuttaa siihen, että eritasoisilla ratsastajilla on mielekäs tunti, vaikka tunnilla olisi eritasoisia ratsastajia. Perustason tunneilla keskitytään vielä paljon ihan perusratsastukseen huomioiden toki islanninhevosten erityispiirteet. Edistyneempien tunneilla päästään jo syvemmälle askellajiratsastukseen kiemuroihin ja erityisesti töltin ratsastamiseen.

Pääosin maastoille vaaditaan jo aikaisempaa ratsastuskokemusta, koska joudumme liikkumaan myös autoteillä. Ensikertalaisille on tarjolla yksityistuntina kokeilutunti, jonka aikana tutustumme hevoseen yhdessä, hoidamme ja varustamme sen ratsastusta varten ja sen jälkeen on turvallinen talutusratsastus ohjaajan kanssa. Kerran viikossa on myös rauhallinen kävelymaasto niille, jotka haluavat vain nauttia rauhallisesta menosta hevosen kanssa luonnossa.

Kaikki tuntimme varataan Hopoti-järjestelmästä. Kirjaudu Hopotin käyttäjäksi, valitse meidän talli suosikiksesi ja näin pääset varaamaan, perumaan ja maksamaan kaikkia meidän tunteja. Hopotiin pääset alla olevasta linkistä:

https://hopoti.com/stable/TalliFludabaer-IslanninhevostalliVihdissa

metsä1

%d bloggaajaa tykkää tästä: