Ratsastustunnit

Tavoitteenamme on tarjota laadukasta askellajiratsastuksen opetusta hyvillä askellajihevosilla ja tutustuttaa ihmiset islanninhevosten erityispiirteisiin ja askellajeihin, tölttiin ja passiin. Meidän asiakashevosista valtaosa ovat aika reippaita ja herkkiä hevosia, joten aloittelijoita voimme ottaa vain hyvin rajoitetusti. Painotamme paljon istunnan tärkeyttä ratsastuksessa, reiluutta ja hevoslähtöisyyttä hevosen käsittelyssä ja hevosen luontaista tapaa toimia ja oppia sekä pehmeää ja ymmärtäväistä asennetta niin hevosia kuin muita ihmisiä kohtaan. Pyrimme tarjoamaan turvallisen, rauhallisen ja tasapainoisen oppimisympäristön niin hevosille kuin ratsastajillekin. Meillä kaikki saavat harrastaa omalla haluamallaan tasolla, läsnäolevasti, ymmärtävästi, rennosti ja rauhassa mutta halutessaan myös tavoittellisesti kehittyen. Järjestämme pääosin ratsastustunteja kentällä ja maneesissa. Tällä hetkellä emme järjestä maastoratsastuksia ollenkaan.

Pienikokoisista hevosista johtuen meillä on ratsastajien painoraja 80kg.

Valtaosa viikkotuntien ratsastajista ratsastaa vakituisella viikottaisella kausipaikallaan. Vapaille paikoille voi kuitenkin tulla myös satunnaisesti tai irtotunnille. Joustava varausjärjestelmä Hopoti tekee tuntien hallinnoimisesta helppoa ja joustavaa. Meillä ei siis tarvitse sitoutua joka viikko samalle tunnille vaan voi tulla ja mennä miten itse haluaa silloin kun tilaa on. Myös silloin-tällöin tulijoiden on helppo tulla mukaan meidän iloiseen joukkoon nauttimaan ihanista hyvätölttisistä issikoista ja askellajiratsastuksesta.

Valtaosa meidän tunneista on suunnattu jo ennestään ratsastustaitoisille aikuisratsastajille. Junnutunteja on vain muutama viikossa. Kentällä/maneesissa pidettäviä tunteja on kuitenkin kaiken tasoisille. Tunnilla tehtävät harjoitukset määrittyvät myös sen mukaan, keitä tunnilla on ja myös hevosvalinnalla voidaan paljonkin vaikuttaa siihen, että eritasoisilla ratsastajilla on mielekäs tunti, vaikka tunnilla olisi eritasoisia ratsastajia. Perustason tunneilla keskitytään vielä paljon ihan perusratsastukseen huomioiden toki islanninhevosten erityispiirteet. Edistyneempien tunneilla päästään jo syvemmälle askellajiratsastukseen kiemuroihin ja erityisesti töltin ratsastamiseen.

Maastoja meillä on tarjolla vain kokeneille, vauhtia pelkäämättömille ja ratsastus taitoisille, pääosin vakioratsastajillemme tai muille kokeneille ratsastajille. Aloittelijoita tai vain vähän kokemusta omaavia, emme valitettavasti voi ottaa maastoon, sillä meidän hevoset ovat maastossa hyvin reippaita menijöitä sekä joudumme liikkumaan myös teillä missä liikkuu paljon autoja. Kaikkien maastoon lähtevien tulee hallita hevonen hyvin reippaassa vauhdissa ja yllättävissä tilanteissa. Maastoja ei ole suunnitteilla kevätkaudelle 2022.

Kaikki tuntimme varataan Hopoti-järjestelmästä. Kirjaudu Hopotin käyttäjäksi, valitse meidän talli suosikiksesi ja näin pääset varaamaan, perumaan ja maksamaan kaikkia meidän tunteja. Hopotiin pääset alla olevasta linkistä:

https://hopoti.com/stable/TalliFludabaer-IslanninhevostalliVihdissa

%d bloggaajaa tykkää tästä: