Ratsastustunnit

Tavoitteenamme on tarjota laadukasta askellajiratsastuksen opetusta hyvillä askellajihevosilla ja tutustuttaa ihmiset islanninhevosten erityispiirteisiin ja askellajeihin, tölttiin ja passiin.  Painotamme paljon istunnan tärkeyttä ratsastuksessa, reiluutta ja hevoslähtöisyyttä hevosen käsittelyssä ja hevosen luontaista tapaa toimia ja oppia sekä pehmeää ja ymmärtäväistä asennetta niin hevosia kuin muita ihmisiä kohtaan. Pyrimme tarjoamaan turvallisen, rauhallisen ja tasapainoisen oppimisympäristön niin hevosille kuin ratsastajillekin. Meillä kaikki saavat harrastaa omalla haluamallaan tasolla, läsnäolevasti, ymmärtävästi, rennosti ja rauhassa mutta halutessaan myös tavoittellisesti kehittyen. Järjestämme pääosin ratsastustunteja kentällä ja maneesissa. Muutaman kerran viikossa on tarjolla myös maastoja. Tarjoamme myös läsnäolevaa metsämieli-hevoshetkiä, pilatesta niin matolla kuin hevosen selässä sekä myös tavoitteellista valmennusta kilpailemisesta kiinnostuneille.

Meillä viikkotunnit toimivat vähän ”jumppatuntien tapaan”, eli voit tulla mille tahansa tunnille milläkin viikolla omien aikataulujesi mukaan. Joustava varausjärjestelmä Hopoti tekee tuntien hallinnoimisesta helppoa ja joustavaa. Meillä ei siis tarvitse sitoutua joka viikko samalle tunnille vaan voi tulla ja mennä miten itse haluaa. Myös silloin-tällöin tulijoiden on helppo tulla mukaan meidän iloiseen joukkoon nauttimaan ihanista hyvätölttisistä issikoista ja askellajiratsastuksesta.

Kentällä järjestettäviä tunteja on meillä kaiken tasoisille, niin lapsille kuin aikuisille, kokeneille ja kokemattomille. Tunnilla tehtävät harjoitukset määrittyvät myös sen mukaan, keitä tunnilla on ja myös hevosvalinnalla voidaan paljonkin vaikuttaa siihen, että eritasoisilla ratsastajilla on mielekäs tunti, vaikka tunnilla olisi eritasoisia ratsastajia. Perustason tunneilla keskitytään vielä paljon ihan perusratsastukseen huomioiden toki islanninhevosten erityispiirteet. Edistyneempien tunneilla päästään jo syvemmälle askellajiratsastukseen kiemuroihin ja erityisesti töltin ratsastamiseen.

img_8165

Pääosin maastoille vaaditaan jo aikaisempaa ratsastuskokemusta, koska joudumme liikkumaan myös autoteillä. Ensikertalaisille on tarjolla yksityistuntina kokeilutunti, jonka aikana tutustumme hevoseen yhdessä, hoidamme ja varustamme sen ratsastusta varten ja sen jälkeen on turvallinen talutusratsastus ohjaajan kanssa. Kerran viikossa on myös rauhallinen kävelymaasto niille, jotka haluavat vain nauttia rauhallisesta menosta hevosen kanssa luonnossa.

Kaikki tuntimme varataan Hopoti-järjestelmästä. Kirjaudu Hopotin käyttäjäksi, valitse meidän talli suosikiksesi ja näin pääset varaamaan, perumaan ja maksamaan kaikkia meidän tunteja. Hopotiin pääset alla olevasta linkistä:

https://hopoti.com/stable/TalliFludabaer-IslanninhevostalliVihdissa

Hinnasto syksy  2019

Kausikortti syksy (16 kertaa) 496 € (31 € / kerta)
10x kortti (voimassa 4kk)340 € (34 € / kerta)
Irtotunti36 €
Minitalutustunti (30min ratsastus + 30min ohjattu hevosen hoito, oma taluttaja mukaan)36 €
Yksityistunti70 €
Paritunti50€/hlö
Maasto36 €
Alkeiskurssi (10 kertaa)340
Takaisin ratsaille – kurssi (5 kertaa)170 €

Ratsastuntimme ovat kestoltaan 50-60 min. Tunnit maksetaan varauksen yhteydessä suoraan Hopotista.

Meillä käy myös Smartum- liikuntasetelit! Mikäli haluat maksaa tuntisi Smartumeilla, ole yhteydessä sähköpostilla ennen kun varaat tunnit. Smartumeilla ei pysty maksamaan Hopotin kautta, joten saat maksua varten lisäohjeet tallilta suoraan.

Tallifludabaer@outlook.com

Tuntisuunnitelma 2019

Aina ajankohtainen tilanne löytyy:

https://hopoti.com/stable/TalliFludabaer-IslanninhevostalliVihdissa

Taitotasot

0 – Ei kokemusta

Ei aiempaa ratsastuskokemusta, tarvitsen taluttajan.

1 – Alkeistaso
Pystyn ohjaamaan hevosta käynnissä ja ravissa.

2 – Perustaso
Ratsastan eri askellajeissa, hallitsen ratsastusradan tiet. Osaan laittaa hevosen ratsastuskuntoon.

3 – Edistynyt
Tunnen ratsastustermistön, hallitsen ravissa pohkeenväistön ja laukassa voltin.

4 – Kokenut
Pystyn ratsastamaan eri tyyppisillä hevosilla, hallitsen avo- ja sulkutaivutuksen sekä pystyn hallitsemaan hevosen odottamattomissa tilanteissa.

Mikäli et tiedä mille tunnille sinun tulisi ilmoittautua voit ilmoittautua kausitunneille tästä.  Saat sähköpostilla ehdotuksen mikä ryhmä saattaisi olla sinulle sopiva ja sen jälkeen voit varata paikkasi Hopotista kyseiselle kausitunnille.

metsä1

Tuntikuvaukset

Alkeiskokeilutunti

Alkeiskokeilutunnille voi tulla kuka vaan ratsastuksesta ja hevosista kiinnostunut. Tunti sisältää hevosten hoitoa, varustamista, maastakäsin käsittelyä ja noin 30min ratsastusta talutettuna joko kentällä/maneesissa tai maastossa toiveiden mukaan. Tunti on yksityistunti, joten se voidaan räätälöidä toiveiden mukaan. Tämä on hyvä tapa tutustua hevosiin ja ratsastukseen ja päästä kokeilemaan lajia. Tästä voi helposti jatkaa alkeiskurssille jos kiinnostus heräsi.

Lasten alkeiskurssi (0 taso)

Alkeiskurssilla lähdetään opiskelemaan ratsastuksen saloihin ja hevosten maailmaan aivan alusta alkaen. Parilla ensimmäisellä kerralla keskitymme pääosin hevosten hoitamiseen, varustamiseen ja maasta käsittelyyn. Sen jälkeen tunnit painottuvat ratsastuksen opetteluun. Kurssille tullessa ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta hevosista.

Lasten alkeistunti (1 taso)

Alkeistunti lapsille (myös muut voivat halutessaan osallistua). Opetellaan vielä hallitsemaan hevosta pääosin käynnissä ja ravissa ja pikku hiljaa laukassa. Soveltuu alkeiskurssin käyneille.

Alkeis/perustunti (1/2 taso)

Tunnilla keskitytään vielä paljon hevosten hallitsemiseen ja ohjaamiseen käynnissä ja ravissa. Keskitytään kehonhallintaan hevosen selässä sekä hevosen ratsastamiseen eri askellajeissa ja tempoissa. Pääosin tunneilla työskennellään käynnissä ja ravissa/töltissä, mutta joskus myös laukassa.

Perustaso 2

Keskitytään kehonhallintaan hevosen selässä sekä hevosen ratsastamiseen eri askellajeissa ja tempoissa. Pääosin tunneilla työskennellään käynnissä ja ravissa/töltissä, mutta joskus myös laukassa.

Perustason tölttitunti (2 taso)

Keskitytään kehonhallintaan hevosen selässä sekä hevosen ratsastamiseen eri askellajeissa ja tempoissa. Pääosin tunneilla työskennellään käynnissä ja ravissa/töltissä, mutta joskus myös laukassa. Hieman enemmän keskitytään jo töltin ratsastamiseen ja askellajiratsastukseen.

Edistyneiden askellajiratsastus (3/4 taso)

Tunneilla ratsastetaan kaikissa askellajeissa (käynti, ravi, töltti ja laukka) eri tempoissa. Tunneilla keskitytään jo hieman syvemmin askellajiratsastukseen, erityisesti tölttiin ja sen ratsastamiseen, mutta harjoittelemme myös paljon kouluratsastuksen liikkeitä. Tavoitteena on parantaa omaa kehonhallintaa hevosen selässä sekä kykyä auttaa ja tasapainottaa hevosta liikkumaan paremmin.

Perus/edistyneet askellajiratsastus (2/3 taso)

Tunneilla ratsastetaan kaikissa askellajeissa (käynti, ravi, töltti ja laukka). Tunneilla keskitytään jo hieman syvemmin askellajiratsastukseen, erityisesti tölttiin ja sen ratsastamiseen, mutta harjoittelemme myös paljon kouluratsastuksen liikkeitä sekä keskitytään kehonhallintaan hevosen selässä.

Perustaso estetunti (2 taso)

Tunnilla tehdään paljon puomityöskentelyä, harjoitellaan esteitä ja kauden lopuksi hypätään kokonainen rata. Tunnilla tarvitaan hyvää kehonhallintaa ja tasapainoa sekä kykyä ratsastaa hevosta kaikissa kolmessa perusaskellajissa (käynti, ravi, laukka). Painoraja estetunnille 65kg.

Maastoratsastus

Rauhallinen maastoratsastus lähiympäristössä. Maastossa liikutaan myös tieosuuksilla missä on autoja, joten ratsastajalla tulee olla aikaisempaa ratsastuskokemusta. Maastossa liikutaan kaikissa askellajeissa, myös rauhallisessa laukassa.

Rauhallinen maasto

Rauhallinen maastoratsastus missä liikutaan vain käynnissä ja rauhoitutaan luonnon keskellä hevosten kanssa.

Takaisin ratsaille

Viiden kerran Takaisin ratsaille – kurssi on suunnattu niille, jotka ovat aikaisemmin ratsastaneet, mutta nyt edellisestä ratsastuskerrasta on vierähtänyt jo tovi. Ensimmäisellä kerralla keskitytään hevosten hoitamiseen ja läsnäoloon hevosen kanssa. Seuraavalla kerralla päästään jo satulaan ja edetään siitä toiveiden ja tuntemusten mukaan eteenpäin. Käytetään apuna paljon mielikuvaharjoituksia ja keskitytään löytämään tasapaino satulassa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin takaisin ratsastusharrastuksen pariin!

Hevostaitotunti

Hevostaitotunnilla keskitytään tutustumaan hevosen oppimiseen, eleisiin, ilmeisiin ja käyttäytymiseen. Monipuolisesti harjoittelemme maastakäsin hevosten kanssa työskentelyä, juoksutusta, vapaana työskentelyä, ohjas-ajoa, irtohypytystä, temppuja. Joskus voidaan hevosten kanssa toimia myös ratsailta näin haluttaessa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: