Jalostusori Kvikur frá Nautabúi

Jalostukseen tarjolla nuori 2018 syntynyt musta 5-käyntiori Kvikur. Kvikur on hyväkäytöksinen, seurallinen, upea luonteinen, luontaisesti isoilla ja joustavilla liikkeillä liikkuva nuori ori. Sen on helppo kantaa itsensä oikein ja liikkua joustavasti ja pehmeästi, sellainen ketterä ja näppärä hevonen. Kvikur työskentelee mielellään ja on aika kärsivällinen ja haluaa tehdä työtä ratsastajan kanssa. Ei liian herkkä, mutta tietysti pientä pilkettä silmäkulmassa välillä löytyy. Kokoa tältä kaverilta löytyy juuri sopivat 139cm.

Kvikur on saanut näyttelyssä 4-vuotiaana jo kokonaisarvostelussa 1-palkinnon, pistein 8,01. Rakennepisteet ovat 8,29 missä kaula/lapa/säkä on ollut 9,0. Ratsastuspisteet ovat 7,85 4-käyntisenä, missä laukasta ja hitaasta laukasta on annettu 9,0. Ratsastusominaisuudet ilman passia 8,37 ja kokonaispisteet ilman passia 8,34, ja nämä kaikki siis 4-vuotiaana!

Rakenne

Pää8Hyvin sijoittuneet korvat – Korpin nenä – Myndarlegt
Kaula/säkä/lapa9Erittäin ryhdikäs – Pitkä kaula – Hyvä ylälinja – Erittäin korkea säkä
Selkä ja takaosa8Hyvä selkälinja – Lyhyt lautanen
Sopusuhtaisuus8.5Kevytrakenteinen – Tasainen runko
Jalkarakenne7.5Keskivertoisesti erottuvat jänteet – Keskiverto paksuus jänteissä
Jalka-asennot8
Kaviot8
Jouhet8.5
Rakenne8.29

Ratsastusominaisuudet

Töltti8.5Erittäin korkeat liikkeet – Hyvä askelpituus – Hyvä vauhti
Ravi8Korkeat liikkeet – Keskiverto vauhtikapasiteetti – Pyöreä ylälinja
Passi5
Laukka9Pitkät askeleet – Erittäin hyvä vauhti
Hidas laukka9Korkeat liikkeet – Hyvä liito – Pyöreä ylälinja – Hyvä tasapaino – Puhdas tahti
Ratsastettavuus8.5Paljon eteenpäinpyrkimystä – Yhteistyöhaluinen
Yleisvaikutelma8.5Erittäin korkeat liikkeet – Pyöreä ylälinja – Keskiverto pehmeys – Hyvä pään asento
Käynti7.5
Ratsastusominaisuudet7.85
Hidas töltti8Korkeat liikkeet – Lyhyet askeleet
Kokonaispisteet8.01
Ratsastusominaisuudet ilman passia8.37
Kokonaispisteet ilman passia8.34

Suomeen Kvikur saapui syksyllä 2022 ja ensimmäisenä vuotena on hieman kisattu, otetaan tammoja vastaan ja tutustutaan uuteen yhteiseloon Suomessa. Tulevaisuuden suunnitelmissa on näyttää Kvikur uudelleen jalostusnäyttelyssä ja jossain vaiheessa myös 5-käyntisenä. Myös kisahevosen uraa harjoitellaan ja rakennetaan rauhassa tulevia vuosia ajatellen.

Kvikurin isä on 10 pisteen passilla varustettu Trymbill frá Stóra-Ási jonka ratsastuspisteet ovat huikeat 9,01, missä ratsastettavuus on 9,5, sekä töltti ja hidas töltti 9. Rakenteesta Trymbill on saanut 7,9 ja yhteispisteet 8,57. Trymbill on tehnyt pitkän uran menestyneenä kilpahevosena ja onkin osallistunut ellei kaikkiin lajeihin, niin lähestulkoon. Sillä on kisattu niin passiluokkia, T1 ja T2 sekä 4- ja 5-käyntiluokkia korkealla tasolla.

Kvikurin äiti on myös kisahevosena menestynyt 1-palkinnon tamma Filma frá Tunguhálsi II. Filma on arvostelu 4-käyntisenä (vaikka sillä on myös passi) kokonaispistein 8,04 (rakenne 8,21 ja ratsastus 7,95). Kokonaispisteet ilman passia 8,39 ja ratsastuspisteet ilman passia 8,48. Filman isä on Leiknir frá Vakurstödum jonka näyttelypisteissä on ratsastusominaisuuksista kaikista askellajeista 9,0 (paitsi passi 5) ja yleisvaikutelma, hidas töltti ja hidas laukka 9,5. Ratsastuksen yhteispisteet näinollen 8,42 (4-käyntinen) ja rakenne 8,39, kokonaispisteet 8,41.

Astutushinnasto 2023:

Astutusmaksu: 500 eur

Tiineysmaksu (90vrk): 600eur

Hinnat sis alv 24%

Kvikur ottaa tammoja vastaan kotonaan Talli Fludabaerissa Vihdissä. Tarhapaikka esikuivatulla heinällä 15€/vrk.

%d bloggaajaa tykkää tästä: