Tuntikuvaukset

Tuntikuvaukset

Lasten alkeiskurssi (0 taso)

Alkeiskurssilla lähdetään opiskelemaan ratsastuksen saloihin ja hevosten maailmaan aivan alusta alkaen. Parilla ensimmäisellä kerralla keskitymme pääosin hevosten hoitamiseen, varustamiseen ja maasta käsittelyyn. Sen jälkeen tunnit painottuvat ratsastuksen opetteluun. Kurssille tullessa ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta hevosista.

Junnu alkeis/perustaso (1/2 taso)

Tutustutaan rauhassa ratsastuksen maailmaan ja syvennetään jo aikaisemmin opittua. Alkeiskurssia vastaavat taidot (pystyy ratsastamaan itsenäisesti käynnissä ja ravissa) olisi hyvä olla.

Tunnilla keskitytään vielä paljon hevosten hallitsemiseen ja ohjaamiseen käynnissä ja ravissa. Keskitytään kehonhallintaan hevosen selässä sekä hevosen ratsastamiseen eri askellajeissa ja tempoissa. Pääosin tunneilla työskennellään käynnissä ja ravissa/töltissä, mutta joskus myös laukassa.

Junnu perustaso (2 taso)

Keskitytään kehonhallintaan hevosen selässä sekä hevosen ratsastamiseen eri askellajeissa ja tempoissa. Pääosin tunneilla työskennellään käynnissä ja ravissa/töltissä, mutta joskus myös laukassa.

Junnu perus/edistyneet (2/3 taso)

Tunneilla ratsastetaan kaikissa askellajeissa (käynti, ravi, töltti ja laukka) eri tempoissa. Keskitytään kehonhallintaan hevosen selässä sekä hevosen ratsastamiseen eri askellajeissa ja tempoissa. Harjoittelemme myös paljon kouluratsastuksen liikkeitä ja hevosen hallintaa eri askellajeissa.

Aikuisten alkeis/perustaso (1/2 taso)

Tutustutaan rauhassa ratsastuksen maailmaan. Soveltuu tuoreille lajin harrastajille tai tauon jälkeen takaisin satulaan palaajille. Alkeiskurssia vastaavat taidot (pystyy ratsastamaan itsenäisesti käynnissä ja ravissa) olisi hyvä olla. Näillä tunneilla liikutaan pääosin käynnissä, ravissa ja töltissä sekä haluttaessa joskus myös laukassa.

Askellajitunti perus/edistyneet (2/3 taso)

Tunneilla ratsastetaan kaikissa askellajeissa (käynti, ravi, töltti ja laukka) eri tempoissa. Tunneilla keskitytään jo hieman syvemmin askellajiratsastukseen, erityisesti tölttiin ja sen ratsastamiseen, mutta harjoittelemme myös paljon kouluratsastuksen liikkeitä. Tavoitteena on parantaa omaa kehonhallintaa hevosen selässä sekä kykyä auttaa ja tasapainottaa hevosta liikkumaan paremmin.

Kilpavalmennus/askellajiratsastus kokeneet (3/4 taso)

Tunneilla ratsastetaan kaikissa askellajeissa (käynti, ravi, töltti ja laukka) eri tempoissa. Tunneilla keskitytään syvemmin askellajiratsastukseen, erityisesti tölttiin ja sen ratsastamiseen, ja paneudumme askellajiratsastuskilpailuissa tarvittaviin taitoihin ja tietoihin. Ensisijaisesti kilpavalmennusryhmään kuuluville, mutta myös muut kokeneet askellajiratsastajat voivat osallistua tunnille. Tavoitteena on tähdätä kilpakentille askellajiratsastuksessa.

Maastoratsastus

Maastoratsastus lähiympäristössä. Maastossa liikutaan myös tieosuuksilla missä on autoja, joten ratsastajalla tulee olla aikaisempaa ratsastuskokemusta. Maastossa liikutaan kaikissa askellajeissa, myös laukassa.

Maastolle ikäraja 12v. Mikäli haluat osallistua maastolle lapsen kanssa, ota yhteyttä tallifludabaer@outlook.com.

Rauhallinen maasto

Rauhallinen maastoratsastus missä liikutaan pääosin vain käynnissä ja haluttaessa vähän töltissä/ravissa rauhoitutaan luonnon keskellä hevosten kanssa.

Istuntatunti junnut ja sennut

Tunnilla pureudutaan syvemmälle, siihen aina paljon puhuttuun, istuntaan. Istunnan korjaus ja kehonhallintaan hevosen selässä ovat tämän tunnin ydin, mutta tunneilla ratsastetaan silti kaikissa askellajeissa (käynti, ravi, töltti ja laukka) sekä harjoitellen myös paljon kouluratsastuksen liikkeitä. Sopii sekä lapsille että aikuisille.

Hevostaitotunti

Hevostaitotunnilla keskitytään tutustumaan hevosen oppimiseen, eleisiin, ilmeisiin ja käyttäytymiseen. Monipuolisesti harjoittelemme maastakäsin hevosten kanssa työskentelyä, juoksutusta, vapaana työskentelyä, ohjas-ajoa, irtohypytystä, temppuja. Joskus voidaan hevosten kanssa toimia myös ratsailta näin haluttaessa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: