Tuntikuvaukset

Tuntikuvaukset

Lasten alkeiskurssi (0 taso)

Alkeiskurssilla lähdetään opiskelemaan ratsastuksen saloihin ja hevosten maailmaan aivan alusta alkaen. Parilla ensimmäisellä kerralla keskitymme pääosin hevosten hoitamiseen, varustamiseen ja maasta käsittelyyn. Sen jälkeen tunnit painottuvat ratsastuksen opetteluun. Kurssille tullessa ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta hevosista. Kurssi on 10 viikon mittainen.
Kurssin jälkeen samana ajankohtana jatkuu junnujen alkeistason tunti, mihin voi jatkaa alkeiskurssin jälkeen.

Junnu alkeis(/jatko)taso (1 taso)

Lapsille ja nuorille suunnattu tunti, jossa tutustutaan rauhassa ratsastuksen maailmaan ja syvennetään jo aikaisemmin opittua. Alkeiskurssia vastaavat taidot (pystyy ratsastamaan itsenäisesti käynnissä ja vähän myös ravissa) olisi hyvä olla.
Tunnilla keskitytään vielä paljon hevosten hallitsemiseen ja ohjaamiseen käynnissä ja ravissa. Keskitytään kehonhallintaan hevosen selässä sekä hevosen ratsastamiseen eri askellajeissa itsenäisesti.

Junnu perustaso (2 taso)

Lasten ja nuorten tunti, jossa keskitytään vielä paljon hevosten hallitsemiseen ja ohjaamiseen käynnissä, ravissa ja myös jo laukassa. Keskitytään kehonhallintaan hevosen selässä sekä hevosen ratsastamiseen eri askellajeissa ja tempoissa. Harjoitellaan monipuolisesti tehtäviä ja temppuratoja apuna käyttäen jo opittua ja opetellaan uutta. Tavoitteena parantaa tasapainoa ja hevosen hallintaa kaikissa askellajeissa, opetellaan pohkeenväistöjä ja eri taivutuksia.

Aikuistein alkeiskurssi (myös takaisin satulaan) (0 taso)

Alkeiskurssilla lähdetään opiskelemaan ratsastuksen saloihin ja hevosten maailmaan aivan alusta alkaen. Parilla ensimmäisellä kerralla keskitymme pääosin hevosten hoitamiseen, varustamiseen ja maasta käsittelyyn. Sen jälkeen tunnit painottuvat ratsastuksen opetteluun. Kurssille tullessa ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta hevosista. Kurssi on 10 viikon mittainen.
Kurssin jälkeen samana ajankohtana jatkuu alkeistason tunti, mihin voi jatkaa alkeiskurssin jälkeen.

Askellajitunti perustaso (2 taso)

Tunnilla ratsastetaan kaikissa perusaskellajeissa itsenäisesti (käynti, ravi ja laukka). Tunneilla hiotaan vielä taitoja säädellä sekä suuntaa että vauhtia askellajin sisällä. Opetellaan töltin ratsastamista ja eri ratsastusradan teitä. Opetellaan pohkeenväistöjä ja eri taivutuksia ja hiotaan apuja tarkemmiksi ja pienieleisemmiksi.

Askellajitunti perus/edistyneet (2/3 taso)

Tunnilla ratsastetaan kaikissa askellajeissa itsenäisesti (käynti, töltti, ravi ja laukka). Tunneilla hiotaan vielä taitoja säädellä sekä suuntaa että vauhtia askellajin sisällä tehden temponvaihteluita ja siirtymiä. Opetellaan töltin ratsastamista, kokoamisen alkeita, pohkeenväistöjä ja eri taivutuksia käynnissä. Tavoitteena on kehittää apuja tarkemmiksi ja pienieleisemmiksi, parantaa tasapainoa ja kehonhallintaa hevosen selässä.

Askellajitunti edistyneet (3 taso)

Tunneilla keskitytään jo hieman syvemmin askellajiratsastukseen, erityisesti tölttiin ja sen ratsastamiseen. Harjoitellaan mm temponvaihteluita töltissä ja ravissa, hevosen kokoamista, tehdään paljon väistöjä ja taivutuksia, opetellaan hyvää töltin tahtia ja tehdään paljon siirtymiä eri askellajien välillä. Askellajeissa keskitytään jo askellajin laatuun ja työstetään pikkuhiljaa askellajeja paremmiksi. Tavoitteena on parantaa omaa kehonhallintaa hevosen selässä sekä kykyä auttaa ja tasapainottaa hevosta liikkumaan paremmin.

Kilpavalmennus/askellajitunti kokeneet (4 taso)

Tällä tunnilla keskitytään jo vaikuttamaan hevosen tapaan liikkua ja käyttää kehoaan. Käytetään apuna paljon väistöjä, avo- ja sulkutaivutuksia, temponvaihteluita ja siirtymisiä kaikissa askellajeissa. Siirretään huomiota enemmän ratsastajasta hevoseen ja pyritään vaikuttamaan hevosen tapaan kantaa ratsastajaa ja parantamaan askellajejaan, pyritään auttamaan hevosta toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla ratsuna. Tavoitteellisille ratsastajille ja myös askellajiratsastuksessa kilpailemisesta kiinnostuneille.

Maastoratsastus

Maastoratsastus lähiympäristössä. Maastossa liikutaan myös tieosuuksilla missä on autoja, joten ratsastajalla tulee olla aikaisempaa ratsastuskokemusta. Maastossa liikutaan kaikissa askellajeissa, myös laukassa.

Maastolle ikäraja 12v. Mikäli haluat osallistua maastolle lapsen kanssa, ota yhteyttä tallifludabaer@outlook.com.

Rauhallinen maasto

Rauhallinen maastoratsastus missä liikutaan pääosin vain käynnissä ja haluttaessa vähän töltissä/ravissa rauhoitutaan luonnon keskellä hevosten kanssa.

Istuntapainotteinen askellajitunti

Tunnilla pureudutaan syvemmälle, siihen aina paljon puhuttuun, istuntaan. Istunnan korjaus ja kehonhallintaan hevosen selässä ovat tämän tunnin ydin, mutta tunneilla ratsastetaan silti kaikissa askellajeissa (käynti, ravi, töltti ja laukka) sekä harjoitellen myös paljon kouluratsastuksen liikkeitä. Sopii sekä lapsille että aikuisille.

Hevostaitotunti

Hevostaitotunnilla keskitytään tutustumaan hevosen oppimiseen, eleisiin, ilmeisiin ja käyttäytymiseen. Monipuolisesti harjoittelemme maastakäsin hevosten kanssa työskentelyä, juoksutusta, vapaana työskentelyä, ohjas-ajoa, irtohypytystä, temppuja ja hyviä hevosenluku- ja käsittelytaitoja. Joskus voidaan hevosten kanssa toimia myös ratsailta näin haluttaessa. Hevostaitotunneilla ei pystytä keskittymään ihmisten hevospelkoon, tunnin ollessa kuitenkin ryhmätunti.

%d bloggaajaa tykkää tästä: